E-mail Marketing

Marketing Automation en e-mail marketing

mei 15, 2020

Het verschil tussen Marketing Automation en e-mail marketing-software

Wij krijgen vaak de vraag, wat is het verschil tussen e-mail marketing en Marketing Automation?

E-mail marketing is waarschijnlijk al geruime tijd een standaard onderdeel van je marketingactiviteiten. De aangeboden e-mail software pakketten zijn voornamelijk gericht op het versturen van e-mail batches naar je bestaande klanten en het verzamelen van nieuwe inschrijvers of abonnees. Bovendien hebben de meeste aanbieders ook sharefuncties op social media en mogelijkheden om te segmenteren. Elke aanbieder onderscheidt zich door iets extra’s of speciaals aan te bieden. Pakketten scoren vooral door een zo gebruikersvriendelijk mogelijke e-mail editor aan te bieden.

De laatste tijd pretendeert een aantal e-mail marketing software aanbieders ook een Marketing Automation leverancier te zijn. Zij adverteren met functies die inderdaad een klein onderdeel vormen van een volwaardig Marketing Automation pakket. Denk dan aan een shopping cart verlaten functie en eenvoudig opeenvolgende e-mails verzenden (nurture campagnes).

Marketing Automation richt zich echter op het stroomlijnen, plannen, segmenteren, onderhouden en volgen van marketing campagnes. Het helpt ook terugkerende taken te automatiseren. Het biedt ook een betere gebruikerservaring en helpt klanten de juiste aankoopbeslissingen te nemen. Marketing Automation software heeft functies zoals e-mail marketing, het maken en beheren van campagnes, het verzamelen en opslaan van gegevens, gegevensanalyses en rapportages. Marketing Automation verbindt verschillende marketingkanalen, zoals social media, e-mail en Content Marketing, door gegevens te verzamelen en te analyseren.

Dus, e-mail marketing is een essentieel onderdeel van Marketing Automation, maar zeker niet andersom!

Marketing Automation kun je grofweg verdelen in drie segmenten.
Identificeren, profileren en anticiperen.

Feitelijk is Marketing Automation de missende schakel tussen je website en e-mail marketing. Het voordeel van SharpSpring is dat het ook geschikt is voor reguliere e-mails en ook een (gratis) CRM platform bevat.

Het gebruik van SharpSpring vervangt dus je huidige e-mail service provider, CRM en social media platform. Bovendien ondersteunt SharpSpring ook je Adwords en Google Analytics. Je hebt dus een systeem dat een aantal losse applicaties samenvoegt, vervangt en complimenteert. Bonus functies zijn een chatbot, video bellen, re-targeting platform en een sales dialer met transcriptie functie.

• E-mail service provider
• CRM
• Social Media Manager
• Adwords
• Google Analytics

Een aanvullend voordeel van SharpSpring is dat je een duidelijk inzicht krijgt in hoe je leads op je website zijn binnengekomen, denk dan aan Adwords, direct traffic, social media etc. Deze kanalen kunnen inclusief ROI berekeningen ook geïsoleerd worden om een nog beter inzicht in je campagnes en kosten te krijgen.

Bekijk hier alle functies.

Lees lekker door